Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2023 08:24 - Тортичка:)
Автор: jelliana Категория: Рецепти   
Прочетен: 111 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.05.2023 08:44


напиши рецепта на торта Гараш  

ChatGPT Тортата Гараш е известна българска десертна специалност, която се състои от пяна от белтъци, крем от кайсии и бадемов бисквитен плат.

 

Ето една рецепта за приготвяне на торта Гараш:

 

Съставки:

 

8 яйца 200 грама захар 150 грама бяло брашно 100 грама бадемово брашно 100 мл прясно мляко 1 ч.л. бакпулвер За крема:

 

500 грама кайсии (могат да бъдат свежи или консервирани) 250 грама масло 200 грама захар 2-3 с.л. лимонов сок Начин на приготвяне:

 

Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе две тортени форми с диаметър 20-22 см. Намажете ги с масло или покрийте с хартия за печене.

 

Отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците с миксер до твърд пик.

 

Добавете захарта на части и продължете да разбивате до получаване на гладка и бляскава пяна.

 

В отделна купа разбийте жълтъците с млякото и добавете бадемовото брашно.

 

Прибавете бялото брашно, бакпулвера и разбитите белтъци към сместа от жълтъци. Разбъркайте добре.

 

Разделете сместа на две равни части и изсипете в предварително приготвените форми.

 

Печете във фурната за около 25-30 минути, докато бисквитите станат златисто-кафяви и се отделят от стените на формата.

 

Извадете бисквитите от фурната и оставете да се охладят напълно.

 

За крема, изсипете кайсиите в тенджера и ги задушете на средна степен до това, докато станат меки.

 

Пасирайте кайсиите с блендер или прехвърлете в купа за миксер и разбийте ги

 

торта Гараш е с много шоколад  

ChatGPT Извинявам се, но това, което Ви беше предоставено предишната рецепта за торта Гараш е верен рецепт за традиционната българска торта Гараш, която не включва шоколад.

 

Въпреки това, може да Ви предоставя рецепта за торта Гараш с шоколад, която също е вкусна и лесна за приготвяне:

 

Съставки:

 

250 грама бял шоколад 250 грама масло 200 грама захар 1 кана кондензирано мляко 500 грама заквасена сметана 1 опаковка бисквити Петит Беур Начин на приготвяне:

 

Натрошете бисквитите Петит Беур на ситно и ги разпределете равномерно по дъното на тортена форма.

 

Разбийте маслото със захарта до получаване на кремообразна смес.

 

Разтопете бялото шоколад на водна баня и го добавете към сместа от масло и захар.

 

Добавете кондензираното мляко и продължете да разбивате до получаване на гладка смес.

 

Намажете сместа върху бисквитите в тортената форма и изравнете повърхността.

 

Поставете тортата в хладилника за около час, за да се застопорят.

 

Извадете тортата от хладилника и покрийте с заквасена сметана. Можете да украсите сметаната със нарязан шоколад или плодове.

 

Върнете тортата в хладилника и оставете да се охлади за няколко часа преди сервиране.

 

Това е по-модерна версия на тортата Гараш, която включва шоколад и заквасена сметана, но е не по-малко вкусна от класическата.

 

браво  

ChatGPT Благодаря Ви! Ако имате нужда от друга помощ, не се колебайте да ми пишете.

 

а сега ми покажи рецепта с черен шоколад  

ChatGPT Разбира се! Ето една рецепта за торта с черен шоколад:

 

Съставки:

 

250 грама черен шоколад (най-малко 70% какао съдържание) 200 грама масло 200 грама захар 5 яйца 100 грама брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 щипка сол Начин на приготвяне:

 

Разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова.

 

В друга купа разбийте яйцата с захарта до получаване на пухкава и светла смес.

 

Добавете разтопения шоколад и масло към яйчената смес и разбъркайте добре.

 

Пресявайте брашното, бакпулвера и солта заедно и ги добавете към яйчената смес.

 

Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.

 

Намажете тортената форма с масло и нарежете на половина парчета от плочката черен шоколад.

 

Изсипете половината от тестото в тортената форма.

 

Нарежете на дребно останалата половинка шоколад и ги разпределете върху тестото.

 

Изсипете останалото тесто върху шоколада.

 

Печете тортата във фурната на предварително загрята на 180 градуса за около 25-30 минути. Проверете готовността на тортата, като вкарате в нея клечка за зъби и ако тя излиза суха, тортата е готова.

 

Оставете тортата да се охлади, след което може да я сервирате с прахообразен захар и свежи плодове.

 

Това е много вкусна и лесна рецепта за торта с черен шоколад, която може да бъде сервирана както за специален повод, така и за ежедневна наслада.

 

благодаря   ChatGPT Няма за какво, радвам се, че мога да Ви бъда полезен! 

image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jelliana
Категория: Изкуство
Прочетен: 415254
Постинги: 629
Коментари: 349
Гласове: 193
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930