Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2023 07:41 - "Оказва се, че начина, по който спите с партньора си, разкрива всичко за връзката" - 1
Автор: jelliana Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 658 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.09.2023 07:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
преводач от английски  - чат ботът при блога Love story - never ending story


Всички спим, но знаете ли, че начина, по който спите, разкрива много за вас като индивид? Например, ако спите на гръб, често това означава, че сте типът човек, който е силният и мълчалив тип. Ако спите на корем, обикновено това означава, че имате отворена, общителска и игрива личност.

 

И така, какво се случва, когато съчетаете различни стилове на сън - и личности - в едно легло? Или всъщност, когато съберете две индивидуални личности в една от най-интимните и уязвими ситуации, които ние хората изпитваме?

 

Това е наистина много интересно.

 

Когато спим, подсъзнателните ни умове вземат връх. Поради това, жестовете на тялото, които използваме с партньора, докато спиме, могат да бъдат изключително точен начин да оцените какво се случва в нашите връзки.

 

"Дори ако не можете или не изразявате тези неща, докато сте събудени", казва Пати Ууд, експерт по жестове на тялото с повече от 30 години опит и автор на "Success Signals, A Guide to Reading Body Language". Много други експерти и психолози съгласяват с тази идея и са провели изследвания и написали книги по темата. Те са разгадали 10-те най-популярни позиции за сън на двойката и откритията, които са направили, наистина са завладяващи.
 

 

Позата "Лъжица" Според изследване, проведено от психологът по връзки Корин Суит, тази поза се приема само от петата (или 18%) от двойките и демонстрира динамика, при която "единият партньор приема защитна позиция над другия".

 

Въпреки че това е сладко, то може да бъде и малко провокативно. "Това е много уязвима позиция, която има сексуален нотки, но и казва: "Аз вярвам на теб"", казва Пати Ууд, експерт по жестове на тялото с повече от 30 години опит и автор на "Success Signals: A Guide to Reading Body Language".
 

 

"Свободната лъжица" При новите двойки се наблюдава най-голям контакт в леглото, но след като връзката се развие, новизната на споделянето на матрака изчезва.

 

"Свободната лъжица" обикновено е това, което двойките, които обичат лъжичарството, правят, когато връзката им се развива, и всеки индивидуално иска да се върне към поза, която осигурява най-добро качество на сън, казва Пол Розенблат, автор на "Two in a Bed: The Social System of Couple Bed Sharing".

 

Това е като казано от големия лъжица: "Имам ти гръб, можеш да разчиташ на мен," но не е толкова сексуално като по-близкото лъжициране, според Пати Ууд.
 

 

"Обиколката" Тази поза е подобна на лъжицирането, но при нея единият човек преследва другия. Единият човек се е отдалечил на другата страна на леглото, а другият "преследва" го.

 

Това може да означава две неща: (1) човекът, който се преследва, иска да бъде преследван, или (2) че този човек играе на "трудно достижим".

 

Другото нещо, което може да означава, според Самюъл Дънкел, автор на "Sleep Positions: The Night Language of the Body", е нещо наречено "незаконно лъжициране", защото човекът се е отдалечил, защото иска пространство.

 

"Оплитането" Тази изключително интимна поза е още по-редка от лъжицата. Обикновено се случва, когато има интензивни емоции в игра (като след секс) или в началото на романтична връзка.

 

Някои двойки я поддържат през цялата си връзка, но това не задължително е нещо добро. Според Елизабет Флин-Камбъл, психотерапевтка от Ню Йорк, "[двойката] може да бъде прекалено сплетена, твърде зависима една от друга, за да спят разделно."

 

"Разплитащият се възел" Тази поза започва като позата "Оплитането", но след около 10 минути се разплита.

 

Вярвайте или не, тази поза е знак за по-силна връзка от "Оплитането". Все пак само 8% от двойките приемат тази двуелементна поза. Д-р Суит казва, че това е "компромис между близост и независимост, който позволява най-доброто от двете свята".

"Обратните целуватели" Ако спите гръб към гръб, но се докосвате с дупките на гърба или задните части на телата си, това също е нещо положително, но също и по-необичайно.

 

С тази поза, според д-р Суит, "И двете партньори са релаксирани и се чувстват удобно един с друг." Все пак тази поза е по-разпространена сред новите двойки или тези, които са заедно за по-малко от година, вместо сред по-дългосрочни двойки. 
 

"Обичайките" Тази сладка поза, при която единият партньор почива главата си на гърдите на другия, докато краката им са оплетени помежду им, често се вижда в началните стадии на връзката и понякога във връзките, които се възродили, според д-р Суит.

 

Това е много грижовна поза, която създава усещане за защита. Шърли Глас, психолог и брачен терапевт, също отбелязва: "Тук има високо ниво на доверие," тъй като тази поза на приближаване има "усилващо усещане за товарищество и защита."

"Обичайките с крака" Според Пати Ууд, ако вашият партньор си играе с краката с вас в леглото или оплита краката си с вашите, това означава, че търси емоционална или сексуална връзка.

 

Обвитите крака са и знак, че двамата не може да получите достатъчно един от друг - дори когато спите. "Това означава, че вашите животи са преплетени, че функционирате като двойка. Вероятно завършвате изреченията на другия и се грижите един за друг," казва Ууд.

 "Грабачът на пространство" Ако един партньор заеме "позиция на морска звезда", при която се разпространява и заема цялото легло, това обикновено означава, че той или тя се проявява като себичен човек - особено ако започне да тласка другия партньор така, че той да обикаля от края на леглото.

 

 

Ако това се случва във вашата връзка, е време да проведете честен разговор.

 

"Единият партньор доминира в пространството, докато другият приема второстепенна роля", казва Суит, и повечето хора не искат да играят втори скрипач.

 

Също така можете да определите кой доминира във връзката, като видите къде са главите им, когато спят.

 

Когато главите на двойката са точно една до друга, това означава, че те са равни, и ако се докосват, това е дори по-добре - това е знак, че имат сходни мисли и знаят какво се случва в умовете на другия, казва Ууд.

 

Хората, които спят по-близо до таблата на леглото, обикновено се чувстват по-доминиращи и уверени, докато тези, които поставят главите си по-далеч от нея, обикновено са подчинени и имат по-ниска самооценка, тя също казва.   

 

image следва ...                                                             

 


 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jelliana
Категория: Изкуство
Прочетен: 415829
Постинги: 630
Коментари: 349
Гласове: 193
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930