Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2023 21:14 - Ах, тиквичката! 15 идеи за рецепти с любимия летен зеленчук
Автор: jelliana Категория: Рецепти   
Прочетен: 176 Коментари: 6 Гласове:
1



 https://www.edna.bg/zdravoslovno/ah-tikvichkata-15-idei-za-recepti-4653606

Фетучини с миди, панчета и тиквички Перфектното ястие, с което да се поглезите в събота вечер
Необходими продукти

250 г фетучини

2 с.л. зехтин екстра върджин

12-15 бр. миди "Сен-Жак" (по възможност с хайвер)

2 скилидки чесън

1 малка червена люта чушка

6 слайса гуанчале, панчета или бекон

1 малка тъмнозелена тиквичка

3/4 ч.ч. бяло вино

25 г масло

3 стръка магданоз

1/2 лимон, сок

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Поръсете мидите със сол и 1 с.л. зехтин и хубаво ги втрийте в тях. Поставете мидите в голям, силно нагорещен тиган и ги запечатайте от двете страни за не повече от 10-15 секунди от всяка страна. Прехвърлете мидите в чиния.

2. Сварете фетучините "ал денте", сопред указанията на пакета.

3. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки, а лютата чушка - на ситно. В тигана от мидите сипете 1 с.л. зехтин и запържете в него чесъна, лютата чушка и нарязаното на тънки лентички гуанчале. Запържете до златисто, като разбърквате често.

4. С помощта на ренде тип Мандолина нарежете тиквичката на тънки кръгчета. Нарежете стъблата магданоз на много тънко. Добавете всичко в тигана и разбъркайте. Деглазирайте с бялото вино. Изчакайте то да се редуцира до 1/3 и добавете маслото. Изстискайте и лимона. Разклатете тигана енергично няколко пъти.

5. Добавете сварените фетучини с малко от водата от варенето. Върнете мидите в тигана и разклатете 5-6 пъти тигана. Дръпнете от огъня и добавете нарязаните листа магданоз. Разбъркайте и сервирайте.

https://www.24kitchen.bg/recipe/fetuchini-s-midi-pancheta-i-tikvichki

image




Гласувай:
1



1. jelliana - Тайни за приготвянето на вкусни тиквички
01.06.2023 21:16
Освен това тиквичките са и много полезни за организма, защото са богати на витамин В1 и са ниско калорични.

Ето защо днес решихме да ви предложим цели 15 рецепти с тиквички, които да опиташ това лято и да се насладиш на чудесния им вкус. Те са идеалната лека храна в летните горещини!

***

Салата от гриловани тиквички и сирене

Огретен от тиквички

Тиквички със сирене и салца „Верде“

Фетучини с миди, панчета и тиквички

"Хайвер" от тиквички - по изпитана руска рецепта

Овесени кюфтенца със зеленчуци

Солени палачинки от тиквички

тиквички

Солен кекс с тиквички

Шоколадов кекс с тиквички

Тарт с карамелизирани тиквички и бекон

Пълнени тиквички с кайма

Рулца от тиквички със сирене

Брускети с гриловани тиквички

Спагети с тиквички

Питателна салата с домати и гриловани тиквички
цитирай
2. jelliana - Тайни за приготвянето на вкусни тиквички
01.06.2023 21:29
Премахване на излишната мазнина

Много вкусни, но и много мазни – такива са понякога тиквичките, които винаги задържат мазнината при пържене, запичане и задушаване. Какво можем да направим, за да се отървем от излишната мазнина? Отново на помощ идва кухненската хартия. След приготвяне на тиквичките внимателно ги поставете върху поне два листа хартия. Тя идеално ще абсорбира мазнината. Обърнете тиквичките и от двете страни, като за другата страна използвате нови листове кухненска хартия.
цитирай
3. jelliana - Не осолявайте предварително!
01.06.2023 21:30

Осоляването на тиквичките, особено на пържените, трябва да става едва след тяхното приготвяне. В противен случай, ако сте посолили предварително парченцата, те ще започнат да отделят сок. Така при процеса на пържене ще получите допълнителна вода в тигана, отделена от тиквичките. Те няма да станат хрупкави и приятно запечени, а ще се задушат.
цитирай
4. jelliana - Мариновайте
01.06.2023 21:32

Няма да говорим само за пържени и печени на фурна тиквички. Печените на скара или грил тиган също са невероятно вкусни. Абсолютно уникални обаче ще станат, ако ги мариновате. За целта пригответе марината и ги накиснете поне час-два преди готенето. Необходими са ви следните основни продукти за маринатата – оцет (обикновен ябълков, винен или балсамов), зехтин, нарязан на дребно или пресован чесън, подправки по избор – например розмарин, риган, босилек, черен пипер, червен пипер. Ако предпочитате, може да замените оцета с прясно изтикан лимонов сок. Може да направите маринатата сладко-кисела, като добавите малко захар или мед. Допълнителен аромат ще получите, ако поръсите с копър, който е една от любимите подправки за всички видове рецепти за тиквички.
цитирай
5. jelliana - Не белете тиквичките!
01.06.2023 21:34

Точно така – пресните, млади, малки и крехки тиквички не е нужно да се белят. Просто ги измийте добре и ги нарежете с кората. Но ако разполагате с големи, дори малко презрели тиквички, не просто ги обелете, а премахнете и вътрешната им месеста част заедно със семките.
цитирай
6. jelliana - Тиквички и бира
01.06.2023 21:36

Вероятно сте изненадани от това предложение, но тиквичките и бирата се разбират чудесно. Ако приготвяте гювеч с тиквички, тиквички на фурна или пълнени тиквички, спокойно може да сипете към тях чаша бира. Ще получите вкусен и ароматен сос. Възможно е дори да си направите бирена панировка, ако ще пържите. Просто смесете брашното с малко бира и хубаво потопете тиквичките в получената каша. Сега вече може да пържите. Скоро ще имате хрупкав вариант на любимия ни летен продукт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelliana
Категория: Изкуство
Прочетен: 406452
Постинги: 603
Коментари: 347
Гласове: 188
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031