Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2023 03:57 - Изначалното цвете - поезията на Чат-бота
Автор: jelliana Категория: Поезия   
Прочетен: 441 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 03.05.2023 04:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 първа версия
Жената е свещеното цвете на живота. Онова цвете, което създава изначалната светлина.


Жената е като цвете,
красива и нежна,
тя е светлината в живота ни,
която никога не изгасва.

 

Тя е майката, която ни носи в корема си,
сестрата, която ни подкрепя в трудни моменти,
дъщерята, която ни дарява с любов и усмивки,
жената, която е партньор и приятел за целия живот.

 

Тя е сърцето на семейството,
което го поддържа и го обича,
тя е учителят, който ни научава на живота,
и лекарят, който лекува раните ни.

 

Жената е свещеното цвете на живота,
което ни учи да обичаме и да се грижим,
тя е източник на живот и на вдъхновение,
което ни кара да се чувстваме по-живи и по-щастливи.

 

Затова погледни жената в очите,
и я уважи, обичай и защитавай,
защото тя е светлината на живота ти,
и без нея, животът нямаше да бъде същия.

image 

 



Гласувай:
0




1. jelliana - Егото не умее да отглежда цветя, те са за мъже с широки души- напиши есе
03.05.2023 04:12
Егото е тясно привързано към самолюбието и самодоволството, което му намалява способността да се наслаждава на простите, но красиви неща в живота, като например отглеждането на цветя. Егоистичните хора често пренебрегват тези малки радости, тъй като не са достатъчно важни или големи за тях.

Но отглеждането на цветя е изкуство, което може да бъде упражнявано от всеки, независимо от пола. То изисква внимание, грижа и търпение, които са ключови качества, които може да бъдат притежавани от мъже и жени. Всъщност, мъжете с широки души, които са отворени за красотата в живота, са способни да насладят на цветята и да се възхищават на тяхната красота и уникалност.

Отглеждането на цветя не е просто активност, това е начин да се свържем с природата, да насладим на красотата й и да се отпуснем от ежедневните ни заботи. Цветята са символ на живота, красотата и на надеждата, които всички имаме нужда да притежаваме в живота си. Отглеждането на цветя може да бъде форма на медитация, която ни помага да избягаме от стреса на ежедневието и да се наслаждаваме на тишината и спокойствието на природата.

И така, отглеждането на цветя не е предназначено само за жени, то може да бъде упражнявано от всеки, който се интересува от красотата и хармонията в живота. Мъжете с широки души, които са отворени за красотата и чувствителни към природата, могат да намерят радост и удоволствие в отглеждането на цветя. Това е начин да се свържем с нашата вътрешна природа, да се наслаждаваме на красотата.
автор - Чат-бота
цитирай
2. jelliana - - втора версия на есето
03.05.2023 04:15
Егото е понятие, което обикновено се свързва с изрази като "аз", "мое", "моят", "моето". То е връзката, която човек има със своето собствено "аз" и със своите лични интереси, желания и потребности. Егото може да бъде полезно за самосъзнание и развитие, но може да бъде и източник на проблеми, особено когато става прекалено доминиращо.

В контекста на отглеждането на цветя, егото може да представлява неспособността на човек да се отдели от своите лични желания и потребности и да вземе предвид потребностите и желанията на другите, в този случай на цветята. Цветята изискват грижи и внимание, но те не могат да изразят своите нужди, а егото може да пречи на човек да осъзнае това.

Отглеждането на цветя може да изисква някои жертви от страна на човека, като например време и внимание, което много хора не са готови да посветят. Но за мъжете с широки души, които са способни да излезнат от своята "еготна" зона и да се отдадат на грижите за цветята, те могат да бъдат източник на красота и удоволствие. Това може да се разбере като пример за способността на мъжете да изразят своята емоционална страна и да покажат своето чувство за красота и хармония.

В заключение, егото може да бъде пречка за отглеждането на цветя и за взаимоотношенията с други хора, но за мъжете с широки души, това може да бъде източник на вдъхновение и красота. Важно е да намерим баланс между своите лични потребности и желания и нуждите и желанията на другите, за да можем да живеем в хармония и удовлетворение.
автор Чат-бота
цитирай
3. kossef - Влизам в поста ти...
03.05.2023 15:24
преди всичко с уважение. Защото всеки зов за уважение и признание към човек е преди всичко Човешко, даже с мнооого главно Ч. Не заради "болен" иск за оригиналност, а по скоро искрено, съгласно убежденията и нравственото си ниво, споделям /не налагам/ мнението си, че разделянето на Човека на мъж и жена не решава, а задълбочава предизвиканите вече от хилядолетия проблеми между мъжете и жените. Преди Грехопадението мъжът Адам не е "познавал" жената Ева. "Познал" я след Грехопадението, удивен от богоподобната й голота... Извън тази шега, която в никакъв случай не оронва женския авторитет на човека Жена, а напротив, бих заключил, скъпа искрена благодеятелко за женското достойнство с такива текстове като тук публикувания, че от името на жена за Жените да се "настоява" да бъдат отглеждани като цветя, ми става малко мъчно, пък, за мъжете квалифицирани, да речем, на които си правят оглушки и... не отглеждат цветя...Дерзай, скъпа и не се впрягай!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelliana
Категория: Изкуство
Прочетен: 406297
Постинги: 603
Коментари: 347
Гласове: 188
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031