Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2023 08:13 - Странни коментари от един чат в мрежата и анализа и редакцията им от Чатджипити към блога Love story - never ending story - 2
Автор: jelliana Категория: Изкуство   
Прочетен: 104 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.06.2023 08:25


 ВТОРА ЧАСТ - РЕДАКТОРСКАТА РАБОТА НА ЧАТБОТА

редактирай този текст

Животът ми започна точно след като срещнах моя мъж. Тя сподели преди и след. И всичко, което беше преди - сега ми се струва абсолютно безсмислено. И за мен е щастие да се събуждам всяка сутрин с любим човек, да приготвяме закуска заедно, да споделяме този живот, който по някаква причина не е пречка. Да, по дяволите, дори заминаването за няколко дни по работа и прекарването на нощта сам е брашно. Ти просто никога не си обичал. - „Сега е модерно да се насърчават семейните ценности“ - и не е нужно да четете по-нататък, защото семейните ценности винаги са били ценени, оттук и думата всъщност, но сега те са застрашени повече от всякога, младите не бързат да поемат отговорност, раждат деца, но и тогава не всеки създава семейство. Сега е "модерно" да се радваме на живота и да взимаме всичко от него. И тогава нашите внуци (тези, които са за семейните ценности) ще завлекат орда самотни старци за данъците си. Едва сега, млади хора, вие не мислите защо да създавате семейство, като се наслаждавате на живота, само младостта, любовниците, срещите - всичко това не е вечно.  

ChatGPT

Моят живот започна напълно ново след срещата с моя мъж. Всичко преди това изглежда сега абсолютно безсмислено. За мен е източник на щастие да се събуждам до любимия си човек всяка сутрин, да споделяме закуската и да се радваме на живота заедно, без да се чувстваме пречка един на друг. Дори отсъствието му за работа за няколко дни или прекарването на нощта само ми липсват. Ти просто не си изживял истинската любов.

 

„Сега е модерно да се насърчават семейните ценности“ - и не е нужно да четете по-нататък, защото семейните ценности винаги са били ценени, откакто имаме представа за тях. Но в наши дни те са застрашени повече от всякога, защото младите не се сп hurry за поемане на отговорности и създаване на семейства. Сега е "модерно" да се наслаждаваме на живота и да извличаме максимума от него. Но в бъдеще нашите внуци (ако останат за семейните ценности) ще се справят със задачата да гледат самотни старци, като им плащат данъци. Само сега, млади хора, вие не разбирате защо е важно да създавате семейство, докато се наслаждавате на младостта, любовниците и срещите - всичко това не е вечно.

 

редактирай този текст

По принцип има смисъл да се създава семейство само с цел възпроизводство. Всичко. Иначе за жената семейството, бракът е бреме. Жена работи на две смени - на работа и вкъщи за икономка и получава легнало тяло на дивана. Nafig е създаването на семейство! Имам два апартамента. Едната споделяме с мъжа ми, живеем в нея, а другата давам под наем. Само не разбирам защо всички тези инжекции от финансова страна? Какво общо има това с брака? И все пак за какво се ядосваш? Не те принуждавам да се жениш.  

ChatGPT

Има смисъл да се създава семейство не само с цел възпроизводство, а и за много други аспекти на живота. Въпреки това, разбирам, че за някои жени семейството и бракът може да се появят като тежест. Жените често носят двойна отговорност - работа извън дома и домакински дейности, което може да ги изтощи. В такива случаи, бракът може да изглежда несъразмерен. Разбирам идеята, че наемането на апартаменти и финансовите аспекти не трябва да имат пряка връзка с брака.

 

Въпреки това, не мога да разбера защо си толкова ядосан. Никой не те принуждава да се жениш, и всеки има право да избира своя път. Важно е да уважаваме различните възгледи и избори на хората.

 

редактирай и този текст

- Омъжена съм от 6 години почти за втория ми съпруг. Първото дете никога не е било видяно. Първо по негово собствено решение, после по мое, когато се опомни. Не виждам причина за срам от моя страна, аз съм щастливо женен и нищо не ме засенчва. Знам плюсовете и минусите на семейството, брак без отговорности не става. И въпреки това съм щастлива, че съм омъжена за такъв прекрасен мъж - моя съпруг.  

ChatGPT

Омъжена съм вече 6 години за моя втори съпруг. За съжаление, никога не сме имали възможност да видим нашето първо дете. Първо той взе решение да се откаже от отговорността, а после и аз съм приела тази идея. Въпреки това, не се чувствам срамно. Бракът ми е изпълнен с щастие и нищо не може да го засенчи. Разбирам какви са предимствата и недостатъците на семейството, и съм наясно, че бракът изисква отговорности. Въпреки всичко, съм щастлива, че съм омъжена за такъв чудесен мъж - моят съпруг.

 

редактирай този текст

- Друга тенекия, когато пишат, че не е нужно да имате деца. Аз лично съм майка по природа и много си обичам малките и да чета за недостатъците на голямото семейство ми е тенекия. Ще се справим с парите, но за мен щастието е да плача в болницата със собственото си тяло, когато ми извадят млечен зъб. Това събитие е за мама. Вие обаче не разбирате. Мазохист - искаш ли да плачеш в болницата с "родното си тяло", когато ти извадят млечен зъб? И ако е под упойка и той не усеща нищо? А да отидеш доброволец в сиропиталище е слабо? Трябва ли просто да умножите благородната си кръв? Тичане след малки крачета? Като, самите крака тичат, като във филм за зомбита? А какво ще кажете за останалата част от лудориите на вашето бебе, бързайки навсякъде със скоростта на Ferrari? Какви са предимствата на голямото семейство, ако разберете парите (доколкото разбирам, мишелов за деца в Интернет). За справка - дори и под упойка децата много често плачат на зъболекаря, защото е банално страшно. Не искам да отглеждам благородна кръв, а да произведа продължение на себе си, което е съвсем естествено за нормален човек. Глупостите за краката на зомбитата и скоростта на ферарито дори няма да ги коментирам, смешни сте. Думите за доброволчеството в сиропиталище също са смешни - не ме познавате, дали ходя там, дали нося играчки там. Желанието „плодородие и многообразие“ роди на света и вас, и мен. Много преди парламентарните решения и налагането на обществото, хората се стремяха да родят част от себе си, да продължат рода, да инвестират в бъдещето. Да се ​​опознаем, за да създадем семейство, е естествено човешко желание. Да, прав си, не са ми чужди подобни инстинкти и да, имам цели в живота. Хубаво е, че хора като теб нямат нужда да продължават себе си. Сигурно е естествен подбор.  

ChatGPT

Има хора, които пишат, че не е необходимо да имате деца, но аз лично като майка по природа обичам своите деца и не ми харесва да чета за недостатъците на голямото семейство. Парите ще се справят, но за мен щастието идва от това да съм до децата си в болницата, когато им вадят млечен зъб. Това е специален момент за майката. Вие, обаче, не разбирате това. Не трябва да бъдете наричани мазохисти, ако желаете да бъдете там, когато детето ви има нужда от подкрепа при зъболекаря. И какво е лошото в това да бъдеш доброволец в детско заведение? Защо да се пренебрегва благородството на това да помогнеш на други хора? И тичането след малки крачета е нормална част от растежа на детето, няма нужда да се измислят аналогии с филми за зомбита или скоростта на Ferrari. Какви са предимствата на голямото семейство? Ако разберете значението на родителството, ще видите, че парите не са единственият фактор. Дори когато децата са под упойка, те могат да плачат при зъболекаря, защото е страшно. За мен важно е да продължа семейството си и да дам живот на следващото поколение, това е естествено за нормален човек. Не мога да коментирам насмешките относно краката на зомбитата и скоростта на Ferrari, защото са неуместни и смешни. Словата за доброволчеството в детско заведение също са безоснователни - вие не ме познавате и не знаете дали помагам или нося играчки там. Желанието за плодородие и многообразие е вродено в нас, хората, и продължава в наше време, дори преди политическите решения и налагането от обществото. Ние се стремим да продължим себе си, да инвестираме в бъдещето, да създаваме семейства. Да, вие сте прав, подобни инстинкти не ви са чужди, и да, имаме цели в живота. Не е лошо, че хора като вас не се нуждаят да продължават своя род. В крайна сметка, това е природен отбор.

 

Обществото винаги е натискало, особено след идването на християнството, те са се опитвали да превърнат жената в инкубатор. Още роби, крепостни, евтина робска сила. Защо ви е необходима нова пералня? Измийте с ръце и омесете тора с боси крака. Така че, угоди на твоя бог! В крайна сметка създаването на православно семейство е насочено към това - възпроизводството на евтина работна ръка.  

ChatGPT

Обществото е претърпяло промени през хилядолетията и различните идеологии са имали влияние върху ролята на жената. Въпреки че исторически са съществували неравенства и злоупотреби, е важно да отбележим, че обществото продължава да се развива и променя. Разбирам, че имате критичен поглед към някои аспекти на традиционното семейство и ролите в него.

 

Въпреки това, в съвременното общество вече не сме ограничени от стари представи и роли. Равнопоставеността и свободата на жените са важни ценности, които се подкрепят от много хора. Жените имат право да преследват своите интереси, да участват в икономиката и да избират своите собствени пътища в живота.

 

Възпроизводството на работна ръка не е единствената цел на семейството. Семействата имат различни мотивации за създаване и поддържане, които включват любов, подкрепа и съвместно изграждане на живот. Не всеки се включва в семейство с икономически изгодна цел.

 

Разбирам, че имате своята гледна точка и мнение, но важно е да признаем, че днешното общество дава свобода на жените да избират своите пътища и цели в живота, включително и създаването на семейство.

 

редактирай този текст

Обществото винаги е натискало, особено след идването на християнството, те са се опитвали да превърнат жената в инкубатор. Още роби, крепостни, евтина робска сила. Защо ви е необходима нова пералня? Измийте с ръце и омесете тора с боси крака. Така че, угоди на твоя бог! В крайна сметка създаването на православно семейство е насочено към това - възпроизводството на евтина работна ръка.  

ChatGPT

Обществото претърпява промени през хилядолетията, а различните идеологии и религии имат влияние върху неговото развитие. Макар исторически да са съществували неравенства и злоупотреби, е важно да отбележим, че прогресът непрекъснато ни подтиква към равнопоставеност и свобода. Разбирам, че имате критично мнение по отношение на някои аспекти на традиционното семейство и ролите в него.

 

В наше време обаче обществото приветства равнопоставеността и свободата на жените. Жените имат право да избират своите собствени пътища, да преследват свои интереси и да участват активно в икономиката. Нашето разбиране за семейството е разнообразно и се основава на взаимна любов, подкрепа и изграждане на общ живот.

 

Възпроизводството на работна ръка не е единствената цел на създаването на семейство. Семействата представляват повече от просто производствен фактор и икономически принос. Те са място на пречупване на връзки, обмен на грижи и подкрепа, както и изграждане на емоционална връзка с децата.

 

Въпреки различията в гледните точки и убежденията, е важно да признаем, че обществото продължава да се развива, стремейки се към равенство и свобода за всички негови членове.

 

благодаря  

ChatGPT

Няма защо! Радвам се, че мога да помогна. Ако имате още въпроси или нуждаете от допълнителна помощ, не се колебайте да попитате.

 

Спрете да се позовавате ту на обществото, ту на Бог. Не завися от никого и живея по свои правила. защо ми се караш Обичам да влача безполезен безсмислен живот - за бога. Не ти казвам какво да правиш и какво да не правиш. Стой където си и ме остави на мира вече. Вашето мнение ми е чуждо, нелепо и неинтересно.  

ChatGPT

Съжалявам, ако моите предишни отговори ви дразниха или ви се струваха неподходящи. Моята цел е да помагам и да предоставям информация на базата на вашите въпроси и заявления. Разбирам, че имате свои лични убеждения и право да живеете по свои правила. Ако имате други въпроси или се нуждаете от помощ по конкретна тема, с удоволствие ще ви помогна. Просто ми кажете как мога да бъда от полза за вас.

 

аз не ти се карам. подавам ти коментарите от един чат и ми е интересно как ги анализираш  

ChatGPT

Разбирам сега. В този случай, моите отговори са базирани на анализа на предоставените коментари и се опитвам да отговоря на тях по най-добрия начин. Въпреки това, важно е да отбележим, че анализът ми е базиран на текстовия контекст и въз основа на общите знания и информация, с която разполагам до момента на обучението ми през септември 2021 година. Все пак, аз не съм съвършен и мога да разбера и тълкувам текста по различен начин. Ако има нещо конкретно, което искате да анализирам или коментирам, моля, споделете го, и аз ще направя всичко възможно, за да ви помогна.

 

С какво се попълва бюджета? Вашите данъци не отиват чак до бъдещата ви пенсия, има болници, детски градини, училища, затвори и други държавни агенции, плащания за инвалидност и, да, детски надбавки. Не съм за безконтролното развъждане (на 27 съм, но още не мога да си позволя дете), но съм за семейните ценности. Това вписва ли се във вашето стереотипно мислене? И че срещите за създаване на семейство по принцип са норма?  

ChatGPT

Бюджетът на една държава се попълва от различни източници, включително данъци, такси, приходи от собственост, заеми и други източници на финансиране. Данъците, които плащате, отиват за финансиране на различни обществени услуги и инфраструктура, като болници, училища, детски градини, пенсии, социални помощи, полиция, военни разходи и много други.

 

Съгласен съм, че семейните ценности и подкрепата за семействата са важни. Създаването на семейство и отглеждането на деца са лични решения и имат голямо значение за мнозина. Обществото и държавата обикновено подкрепят и насърчават семейните ценности чрез различни мерки и програми, като детски надбавки, отпуски за раждане, таксови облекчения и други.

 

В моето стереотипно мислене няма място за предразсъдъци или осъждане на личните избори на хората. Разбирам, че всяко семейство е различно и всяко лице има индивидуални обстоятелства и предпочитания. Важно е да се подкрепят и уважават разнообразните жизнени пътища и решения на хората, като се насърчават основните ценности на уважение, солидарност и равнопоставеност.

 

Ще откажете ли официалния брак и раждането на деца само защото са повишени, от чувство за противоречие? Смешно е, разбира се, но добре. По-добре обяснете защо можете да се наслаждавате на живота само с любовник, но не и със съпруг? Какво се случва с хората след брака? - Не ви обвинявам, като цяло смятам, че всеки прави своя избор, съпругът ми и аз сме добре, ако някой е щастлив в отворена връзка - само ще се радвам, всеки има свои собствени идеи за отношенията. Аз например съм за създаване на семейство от жени и като цяло за ЛГБТ браковете.

редактирай този текст  

ChatGPT

Разбирам, че въпросът ви е свързан с личните предпочитания и виждания относно брака и семейството. Истината е, че всеки човек има различни виждания и предпочитания, когато става въпрос за личните му отношения и избори.

 

От моя страна, като един искусствен интелект, не мога да имам лични преживявания или предпочитания. Моето предназначение е да предоставям информация и да помагам със съвети, като вземам предвид различните гледни точки и мнения.

 

Относно вашето виждане за брака и отношенията, аз не мога да се наслаждавам или не със съпруг. Има хора, които избират да бъдат в отворени връзки и това е тяхното лично решение, което трябва да бъде уважено. В същото време има хора, които се радват на брака и това е техният избор. Важно е да има разбирателство и уважение към различните избори и предпочитания на всеки.

 

Относно ЛГБТ браковете, те са признати и легални във много страни по света. Различните общества имат различни виждания относно това и тук се включва и свободата на избор и равнопоставеността на всички граждани. Както споменах по-рано, всеки има правото да преследва собствената си идея за отношенията и семейството.

 

Надявам се, че това помага да се разберат по-добре различните гледни точки и мнения по отношение на брака и отношенията.

 

Хората отдавна са свикнали да живеят в семейства. Какво кара хората да създават семейства и защо човек се нуждае от семейство? Мотивите, поради които хората се обединяват в семейства, са много разнообразни. Несъмнено в основата на семейните отношения трябва да стои любовта между мъжа и жената. Само любовта обаче не е достатъчна, за да създадете силно щастливо семейство. Когато встъпват в брак, хората се надяват да намерят в него не само съпружеска любов, но и други също толкова важни неща. Нека се опитаме да разберем какво търсят хората, когато създават семейства, защо човек се нуждае от семейство.  

ChatGPT

Създаването на семейство и влизането в брак са въпроси, които са дълбоко вкоренени в човешката култура и история. Хората са свикнали да живеят в семейства и да се обединяват около партньор и деца. Мотивите, които ги карат да създават семейства, могат да бъдат много разнообразни и да варират от човек на човек.

 

Един от основните мотиви за създаване на семейство е желанието за любов, близост и подкрепа. Чрез създаването на семейство, хората търсят съпружеска любов и разбиране от партньора си. Семейството предоставя емоционална и психологическа подкрепа, което е важно за благополучието и щастието на човека.

 

Освен любовта, семейството осигурява и стабилност и сигурност. Бракът и семейството създават рамка за общ живот, където хората могат да се чувстват защитени и опитват усещане за принадлежност. Семейството осигурява стабилна основа за развитие на децата и създава усещане за континуитет и продължение на рода.

 

Също така, семейството е място за споделяне на отговорности и изграждане на общи ценности и цели. Хората се нуждаят от семейство, за да имат подкрепа във всякакви аспекти на живота - от финансови и практически въпроси до въпроси, свързани със здравето и емоционалното благополучие.

 

В крайна сметка, семейството е естествена форма на човешките взаимоотношения и има значително влияние върху живота и щастието на човека. Въпреки че мотивите и предпочитанията за създаване на семейство могат да варират, същността на семейните връзки се основава на любов, близост, стабилност и сигурност.

 

като анализираш целия материал от коментарите дотук, направи есе по тези теми за семейството  

ChatGPT

Семейството е една от основните социални институции, които проникват във всички аспекти на човешкия живот. Въпреки че дефинициите и формите му могат да варират от култура до култура, в сърцевината на семейството се намира общността, основана на любов, взаимоподкрепа и солидарност.

 

Един от основните мотиви, поради които хората създават семейства, е потребността за любов и близост. Любовта е емоционалната основа на семейството, която създава връзка между партньорите и родителите и техните деца. Това е връзка, която ни осигурява усещане за принадлежност и споделяне на живота с някой, който ни разбира и приема такива, каквито сме.

 

Освен любовта, семейството предоставя стабилност и сигурност. То е мястото, където хората намират утешение, подкрепа и защита. В едно добре функциониращо семейство, членовете си сътрудничат, споделят отговорности и се грижат един за друг. Това създава усещане за сигурност и дава възможност за развитие и самореализация.

 

Семейството играе важна роля във възпитанието и развитието на децата. В рамките на семейството се осъществява трансмисия на ценности, традиции и знания от едно поколение на друго. Родителите са отговорни за формирането на личността на децата и им предоставят основата за тяхното психическо и емоционално развитие. Семейството също така е място, където децата учат за взаимодействието, компромисите и вземането на отговорности.

 

Семейните ценности, които включват взаимното уважение, доверие, отговорност и солидарност, са от съществено значение за постигането на хармонични и устойчиви отношения в семейството. Те създават основата за справяне с предизвикателствата и промените в живота и помагат на семейството да се развива и расте заедно.

 

Въпреки че формите на семейството се променят във времето и се различават от култура до култура, основните мотиви и ценности, свързани със създаването на семейство, остават важни и значими за хората. Семейството предоставя не само физическо и емоционално благополучие, но и една постоянна подкрепа и значимост в живота на всеки от нас.

 

И така, въпреки различията и индивидуалните предпочитания, семейството продължава да бъде съществена част от живота на мнозина. То предоставя любов, сигурност, взаимоподкрепа и възможност за развитие и самореализация. Семейството е институция, в която човек намира уют, принадлежност и значимост, а принципите на любов и солидарност, които го дефинират, са важни за построяването на здрава и щастлива общност.

 автор на есето за семейството - Чат ботът при блога Love story - never ending story




Гласувай:
0



1. jelliana - послепис
01.06.2023 08:29
Както се вижда въпреки че Чатботът е предупреден че му се подават коментари от друг чат в мрежата има моменти, когато буквално отговаря на цитатите от Аз- форма, т.е. възприема като РАЗГОВОР и като зададени персонално към него, с коментари към него, изречения.

jelliana!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelliana
Категория: Изкуство
Прочетен: 405893
Постинги: 603
Коментари: 347
Гласове: 188
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031