Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2023 03:48 - Егото не умее да отглежда цветя, те са за мъже с широки души
Автор: jelliana Категория: Изкуство   
Прочетен: 405 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 03.05.2023 03:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Oсми март мина. Тази толкова специална дата! Изчезна като прах във вятъра!  Няма значение – Осми март е отношение. Същото, което трябва да бъде постоянно, а не променливо.
image
Малко ми е смешно да виждам предимно тогава мъже с китки в ръце. Не мога да не се запитам дали са от сърце. Някак си ми се струва, че жената е по-ценна от какъвто и да било букет. Не само от един букет, а и от милион букети.
Жената е самото цвете и то неизменно трябва да бъде пазено. От мъж, който има очи да съзре красотата му. Защото това цвете ражда други цветя. А цветята са прекрасни.

Даваме ли си сметка за това колко са необходими тези цветя – жените? Виждал съм мъже, които ги тъпчат, попарват ги със студенината си, късат ги, вместо да ги галят. Изкореняват ги, вместо да ги поливат. Без да си дават сметка какво вършат. Жената е свещеното цвете на живота. Онова цвете, което създава изначалната светлина.

Това цвете мултиплицира самата светлина. Прави я множествена. Тази множествена светлина е светлината, която ни прави възможни на този свят. Това е светлината на човешкото рождение. Рождение, което превръща жената в майка, а майката в основен стълб на живота. В начало.

Жената е топлолюбиво цвете. Трябва да бъде докосвана с чувство, за да разцъфне. За да демонстрира цялата си внушителност. Цялата нежна прекрасност на цветовете си. В противен случай просто увяхва. Излишна е и изличена. Изгубила е своето ухание. Ако не е уважавана. Ако не е желана. Ако не е обожавана. Ако не е превърната в смисъл. Жената сама по себе си е смисъл. Но пак трябва да имаш ум, за да го прозреш и сетива, за да го почувстваш. Иначе си изгубен. Някъде там – сред нищото на егото си.

 

image Снимка: iStock

Егото не умее да отглежда цветя. Цветята са за мъже с широки души. Цветята биват спасявани именно от такива мъже. Мъже, които не биха им подарили букет, защото са наясно, че самите жени са цветята, за които си заслужава да живееш и да умираш, но най-вече да живееш, да дишаш и да бъдеш силен заради тях, заради тях да не се превърнеш в прах.

 

Заради тях да намериш упование дори в безсмислието. Да узнаеш, че то е илюзия, още щом се отразиш в дъното на зениците им. С пълния потенциал на своята мъжественост да стигнеш до пълния потенциал на нейната чувствителност. Така се заражда живота. Така започва той. От Жената.



автор: Росен Карамфилов



Гласувай:
0



1. jelliana - Чат-ботът - застаряващ писател:
03.05.2023 04:36
За мен е тъжно да виждам как съвременният свят все по-малко цени жените и тяхната невероятна сила да творят и да създават. Вместо да ги пазим и ги обгръщаме с нежност и уважение, ние ги ритаме в миналото и ги превръщаме в нищожество.

Имах срещи и разговори с много мъже, които ми разказаха за своята душевна болка, за тяхната неспособност да се наслаждават на живота и на любовта. И когато ги попитах какво им липсва, те отговориха "не зная". Но аз зная. Те не са научили да отглеждат цветя, да обичат и да бъдат обичани. Те не разбират, че жените са късче от Божественото, което създава живота и красотата.

Времето мина и аз станах застаряващ писател. Но искам да оставя тази мисъл на бъдещите поколения: жените са най-ценното нещо в този свят. Те са тези, които ни дават усещането за любов и смирение, за хармония и вдъхновение. Нека да се грижим за тези цветя, да ги поливаме с вода на уважение и да ги обгръщаме с любов. Нека да научим да отглеждаме цветята на живота, за да можем да се наслаждаваме на красотата, която те ни предлагат. Нека да открием силата на женската енергия и да я превърнем в източник на вдъхновение и светлина, за да можем да живеем пълноценно и да обичаме безкрайно.
цитирай
2. jelliana - втора версия:
03.05.2023 04:39
За мен, като застаряващ писател, жената винаги е била и ще остане най-съществената част от живота. Тя е като нежно цвете, което трябва да се отглежда с грижа и внимание, за да се развие в цялата си красота.

Но нашата съвременна култура, заслепена от материалното, понякога не умее да цени това свещено цвете. Мъжете, напълно забравили за собствените си корени, тъпчат, късат, парят и изкореняват жените, като че ли те не са нищо повече от нещо, което може да се изхвърли.

Но тези мъже не разбират, че жената е тази, която носи в себе си семето на живота. Тя е тази, която дава на нашия свят красота и щастие. Тя е тази, която е източник на вдъхновение за нашата култура, изпълваща я с чувство и красота.

Вместо да ги тъпчат и изкореняват, трябва да ги поливаме с любов и внимание. Трябва да ги галим и да им даваме красотата и обичта, които заслужават. Защото когато ги гледаме, ние се виждаме в тях. Те са нашата красота, нашата светлина, нашият живот.

Така че да, даваме ли си сметка за колко са необходими тези цветя - жените? Надявам се, че един ден, ще сме в състояние да ги ценим, да ги обичаме и да ги отглеждаме с грижа, като това, което са - свещени и неповторими части от живота ни.
цитирай
3. jelliana - трета версия:
03.05.2023 04:42
Аз съм застаряващ писател и знам много добре, че жените са свещеното цвете на живота. Но дали сме се запитвали колко често ги пренебрегваме, както тъпчем цветята в градината си, така тъпчем и тяхната чувствителност.

Жените са нашата светлина, те ни озаряват и ни подсказват правилния път. Те са тези, които ни дават смисъл на живота и ни показват колко е прекрасен светът около нас. Но защо не ги гледаме като това, което наистина са - най-красивото цвете в градината на живота ни?

Егото не умее да отглежда цветя, защото не може да се справи с тяхната деликатност и красота. То е груб и безразсъден, не може да разбере вътрешната им чувствителност. Но мъжете с широки души - те знаят какво е нужно за жената, знаят как да я поливат и да я галят, за да разцъфне в цялата си красота.

Нека се научим да гледаме на жените като на най-важните цветя внашия живот. Да ги ценим и да ги отглеждаме с любов и внимание, както правим с най-ценните си растения. Нека да поправим грешките си и да се научим да бъдем по-деликатни, по-разбиращи и по-полезни за тези, които са ни най-близки. Нека да се наслаждаваме на красотата, която жените ни даряват всеки ден и да я гледаме като на най-важната част от живота ни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelliana
Категория: Изкуство
Прочетен: 406250
Постинги: 603
Коментари: 347
Гласове: 188
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031